En av de viktigste delene av SEO-arbeidet ditt er søkeordsanalysen. Dette betyr at du identifiserer hvordan potensielle kunder søker etter tjenestene og produktene dine på Google. Innsikten fra analysen fungerer som et utgangspunkt når du senere optimaliserer innholdet ditt for søkeord.
Drømmen er å finne søkeord som mange bruker, og som er enkle å komme til toppen av Google med. Hvordan gjør du det? Det skal vi fortelle deg nå.
Hva er søkeord?
Først bør vi definere hva et søkeord faktisk er. Som navnet antyder, er det ordet folk bruker når de søker etter noe, på søkemotorer (Google, Bing, Yahoo, DuckDuckGo og flere).
Begrepet brukes både om enkeltord, som for eksempel «byggefirma», men også om lengre setninger som «beste oppskrift på safranboller».
Hva er søkeordsanalyse og hvorfor er det så viktig?
Søkeordsanalyse innebærer å finne ut:
- Hvilke søkeord som er viktigst for deg
- Hvor ofte folk søker etter de ulike søkeordene (søkevolum)
- Hva slags innhold folk ønsker ut ifra forskjellige søkeord (søkeintensjon)
- Hva som kreves for å vises på de ulike søkeordene
…og så kan du utnytte deg av en strategi for å nå toppen av Google for dine utvalgte søkeord.
Søkeordsanalyse er viktig for å:
- Få trafikk fra Google. Det er viktig for bedriften din at du finner ut av hvilke søkeord som brukes når kunder søker etter produktene og tjenestene dine. Å optimalisere innholdet ditt for kritiske søk er den beste måten å få relevant trafikk fra Google på.
- Kjenn målgruppen din. Googles algoritmer justeres hele tiden for å vise de mest relevante resultatene øverst. Ved å studere nettstedene som topper søkemotorene, kan du finne ut av hva folk forventer når de besøker nettstedet ditt. Du har sikkert opplevd tilfeller der du har besøkt forskjellige sider og tenkt «Dette er helt irrelevant for meg» og klikket deg tilbake til Google. Du vil for enhver pris unngå at det skjer når noen kommer til din side.
- Forbedre konverteringsfrekvensen. Ved å finne ut hva besøkende forventer når de søker etter produktene og tjenestene dine, kan du optimalisere konverteringspoeng og CTAs (Call to actions).
- Strukturér nettstedet ditt bedre. Når du lager en søkeordsanalyse, finner du sammenhenger mellom ulike emner og får innsikt i hvordan de best kan struktureres og kategoriseres. Til syvende og sist vil det forbedre opplevelsen av nettstedet ditt. En bedre nettsidestruktur vil også føre til bedre plasseringer på Google.
- Bygg merkevaren din. Jo mer synlighet du får på Google og jo bedre du blir til å hjelpe kundene dine, jo bedre bilde vil folk ha av deg.
Søkeordsanalyse er mer enn å bare forstå hvordan du påvirker Google til å generere mer trafikk til nettstedet ditt. Det handler om å forstå kundens reise, fra de skriver inn et spørsmål i søkefeltet, til å kontakte deg for et tilbud eller fullføre et kjøp.
Ikke vent med søkeordsanalysen
Dessverre er det mange som tror at SEO er noe du kan legge til nettstedet ditt «senere». Vi har hjulpet mange selskaper som angret på at de ikke tok tak i utgangspunktet.
En vanlig feil er at bedrifter og organisasjoner bruker sine egne begreper og navn for sine tilbud. Ord som vanlige folk aldri bruker. Dette fører til at ingen finner dem på Google, og de går glipp av potensiell kunde.
Eksempel: Du er et rekrutteringsfirma som spesialiserer seg på å rekruttere ledere, en tjeneste du kaller «Executive Pro Search». Ingen leter etter det. «Lederrekruttering» har derimot 250 søk i måneden.
Hvis du har laget innhold, hierarkier og menyer uten å forankre deg i hva brukerne ønsker, kan det hende du, i verste fall, må starte fra bunnen av.
Søkeordsanalysen beskriver hvordan målgruppen din kommuniserer, hvordan de søker og hva de forventer når de besøker nettstedet ditt. Ved å gjøre søkeordsanalysen så tidlig som mulig, kan du la innsikten påvirke hele nettstedets innhold og struktur.
Nok av skrekkscenarioene, det er på tide at vi dykker ned i prinsippene for søkeordsanalyse og hvordan du gjør det selv.
Primært søkeord
Grovt sett kan hver side på nettstedet ditt, det vil si hver enkelt URL, ha et større tema som den tar for seg. Et primært søkeord. Dette er hovedsøket du vil at siden skal vises på, på Google. Det kan være «Søkeordsanalyse» som i tilfellet med denne guiden, eller «Vindusvask Bergen» for et renholdsfirma som har en side om nettopp det.
Hold deg til det primære søkeordet og formålet med det søket når du lager innholdet til siden din. Blir det for bredt, vil ikke Google forstå konteksten og siden vil ikke få noe trafikk. I tillegg vil brukere bli frustrerte over den rotete opplevelsen og ikke gjøre det du vil at de skal (konvertere).
Eksempel:
Hvis du har en nettbutikk som selger kjøretøy og deler til kjøretøy. Da kan du ikke ha en side synlig for både «eksos», «bakspeil» eller «dekk». Disse søkene krever hver sin side. Du kan, og bør, imidlertid ha en kategoriside som samler de forskjellige sidene, som kan kalles «bildeler». Da har du fire sider som svarer på fire ulike søk og som også er koblet sammen via siden «bildeler».

Hvorfor er dette så viktig? Jo, fordi:
- De forskjellige søkeordene har mange søk og potensiell trafikk til nettstedet ditt:
- Bildeler: 15.000 søk/mnd
- Eksosanlegg: 3.400 søk/mnd
- Dekk: 24 000 søk/mnd
- Bakspeil: 1800 søk/mnd
- De forskjellige søkene har forskjellige intensjoner. En person som søker etter dekk er sannsynligvis kun interessert i dekk, de ønsker ikke å havne på en side med andre produkter.
Så igjen, hold deg til ett primært søkeord per side. Det er best både for deg, kunden og Google.
Long tail-søk
Det primære søkeordet er ikke det eneste søkeordet siden kan vises på. Det er alltid en rekke søk som vil være relevante for siden, og som bygger på det primære søkeordet. De kalles long tail søkeord. Det kan for eksempel være «beste hårtrimmer under 500kr».
Eksempel:
Fortsetter vi på bilbutikken og «Dekk»-siden, kan det også ha dukket opp på søk som:
- Billige dekk: 5.100 søk/mnd
- Kjøp dekk: 2600 søk/mnd
- Forside på nett: 5000 søk/måned
- Billige dekk på nett: 1400 søk/mnd
Det er lett å se at en dekkside til en nettbutikk kunne vært relevant for alle disse søkene. Og det er mange flere («dekk med hvit side», «beste dekk foran eller bak», etc.). Generelt sett, jo lengre hale (long tail) søkeordet har, jo færre folk søker etter det, men jo mindre konkurranse er det om søkene.
Hvordan finner du ut hvilke primærsøkeord som er de beste, hvilke long tail-søk som finnes og om intensjonen bak ulike søk? Svaret er søkeordsanalyse.
Lag en søkeordsanalyse
For å finne ut hvilke søkeord som er viktige for virksomheten din, må du gjøre en søkeordsanalyse. Det inneholder å lete etter søkeord som er relevante for deg, se på hvor ofte det søkes etter dem, søkevolumet deres, samt hva som kreves for å vises på dem. For å gjøre dette trenger du et søkeordsverktøy, og det finnes mange av dem på nettet.
3 gode søkeordsverktøy som vi liker:
- Ahrefs
- SEMRush
- Moz Keyword explorer
Mange søkeordsverktøy har prøveperioder, slik at du kan teste om verktøyet fungerer for deg.
Hvis du ikke vil betale, har du tilgang til et dugelig verktøy gratis, hvis du har en Google Ads-konto, nemlig søkeordplanleggeren.
Hvordan bruker du søkeordsverktøyene?
De fleste verktøyene har et lignende oppsett. Du kan søke etter og analysere nøkkelord fra forskjellige vinkler. Det er som en flokete garnnøste som du kan løsne fra forskjellige ender. De vanligste måtene er:
- Basert på søkeord. Du skriver inn søkeordet i verktøyet og det gir deg informasjon om søkevolum, vanskelighetsgrad og relaterte søkeord. Se eksempler nedenfor fra Ahrefs Keyword Explorer-verktøyet, hvis vi ser på søkeordet «elscooter»:

Verktøyet viser både informasjon om selve søkeordet, hvilket søkevolum det har i snitt per måned, men også om det er sesongbaserte topper. Her kan du se at det oftest søkes etter el-scootere om sommeren. De sesongbaserte dataene gir viktig innsikt i når du bør markedsføre ulike produkter og tjenester.
Ahrefs søkeordplanlegger gir også detaljert informasjon om relaterte søk:
- Søk som inneholder søkeordet: «xiaomi el-scooter», «salg av el-scooter»
- Spørsmål som folk stiller i forbindelse med søkeordet: «Hvor fort kan en elektrisk sparkesykkel gå?»
- Andre søkeord som dine konkurrenters sider vises på: «Elektrisk sparkesykkel» og «elektrisk scooter»
- Emner konkurrentene dine snakker om på sidene sine: «rekkevidde», «offentlig vei» og så videre.
All denne informasjonen vil være uvurderlig senere, når du skal lage innhold til nettstedet ditt.
- Basert på nettside/nettsted. Du kan bruke søkeordsverktøy for å se hvilke søkeord en bestemt nettside vises på. Har du en konkurrent som har god synlighet på Google, kan du se på den for å få søkeordsdata og inspirasjon.
Se på eksemplet nedenfor som ser på en nettside om el-scootere. Du kan se at søket «elsparkcykel» har flere søk enn «elscooter». Du kan også se at «el kick» og «el kickbike» er relevante søk, men ikke like populære. Ut ifra det kan du trekke konklusjoner om hvilke synonymer det kan være verdt å se på.

Søkeordsverktøyene har en rekke andre funksjoner, men det er disse du trenger for å utføre den grunnleggende analysen.
Analyse av long tail og spørsmål
Som vi nevnte tidligere, er det ofte long tail-søk knyttet til hvert primærsøk. Ved hjelp av søkeordsverktøyet kan finne dem, og analysere hvilke av dem som kan være relevante for sidene dine. Noen er bedre og noen er verre. Søk som inkluderer konkurrentenes merkenavn er ikke noe du bør prioritere for innholdet ditt.
Eksempel:
Søket «elscooter rea» er absolutt det beste for alle forhandlere, mens «elscooter elgiganten» kun er relevant for Elgiganten. I hvert fall når du driver med søkeordsanalyse primært for SEO. Jobber du med Google Ads kan du annonsere på «elscooter elgiganten», men det skal vi ikke gå nærmere inn på her. Vi fokuserer utelukkende på SEO i denne guiden.
Finn mønstrene
Prøv å finne mønstre i longtail-søkene rundt det primære søkeordet ditt. Det vil hjelpe deg å forstå hva slags problemer kundene dine sliter med.
Eksempel:
Vi bruker nettbutikken for bildeler som eksempel igjen, og tar en titt på søket «vinterdekk». Begrepet har 470 000 søk/år, med størst andel søk sent på høsten/tidlig vinter. Hvis vi ser på long tail-søkene, ser vi følgende mønster:
Nøkkelord | Volum/år |
vinterdekk | 468 000 |
vinterdekk dato | 180 000 |
vinterdekkteam | 168 000 |
Når må man ha vinterdekk? | 50 400 |
vinterdekk 2022 | 46 800 |
bytte til vinterdekk | 45 600 |
vinterdekks mønsterdybde | 31 200 |
når du skal bytte til vinterdekk | 28 800 |
sette på vinterdekk | 25 200 |
billige vinterdekk | 16 800 |
Vi ser mange søk om lover og regler rundt vinterdekk, samt mange rundt mønsterdybde.
Når vi ser på rene spørsmål, det vil si når noen skriver inn et spørsmål i Google, blir bildet forsterket:
Søk | Volum/år |
når må man ha vinterdekk? | 50 400 |
når du skal bytte til vinterdekk | 28 800 |
når kan du sette på vinterdekk? | 15 600 |
når bytter du til vinterdekk? | 10 800 |
når vinterdekk | 9 600 |
når bør du ha vinterdekk | 8 400 |
når du skal bytte til vinterdekk | 8 400 |
vinterdekk når | 7 200 |
hvor lenge kan du ha vinterdekk? | 6 000 |
når må du bytte til vinterdekk? | 6 000 |
Denne raske analysen forteller oss at det ikke bare er gunstig å snakke om vinterdekk i seg selv på siden. Det er også høyaktuelt å hjelpe brukere med å forstå regler og lover om når vinterdekk skal skiftes, samt hvordan dekkene skal utformes.
Ulike søkeordsverktøy har sin egen funksjon for å innhente long-tails og spørsmål, men de har en tendens til å være ganske pedagogisk utformet. Slik ser det ut i ahrefs, for eksempel:
Med «Word count» kan du sette minimum antall ord i et søk, for å finne lengre long tails.

Med «Questions» filtrerer du ut alle søk som er rene spørsmål.
Du kan også å se på Googles «Flere spørsmål du kan stille» for å få flere foreslåtte spørsmål:

Nå vet du hvordan du kikker på et søkeord, og det er på tide å se på hvordan du kan bruke kunnskapen til innholdet ditt.
Analyser hvert produkt, kategori og tjeneste
Du bør analysere hver tjeneste, produkt og kategori i tilbudet ditt og finne de beste søkeordene for dem. Noen ganger er det synonymer for søkeordene, for eksempel «elscooter», «elektrisk sparkesykkel» og «el kick». Det er viktig at du finner disse.
Samtidig som du analyserer og dokumenterer primærsøkeordene dine, kompiler også de viktigste long-tail-søkene. Det er viktig for å:
- Få maksimal eksponering på Google.
- Hvis det søkes etter noe i forbindelse med ditt produkt/tjeneste, bør du svare på disse spørsmålene for å skape tillit og en mer brukervennlig opplevelse. Det vil øke sjansen for en konvertering.
Produkter, tjenester og kategorier har alle litt ulike utfordringer knyttet til seg. Vi ser på dem etter tur.
Produktsider
Med produktsider menes sidene som beskriver et spesifikt produkt, for eksempel en iPhone 14. Vanlige søk knyttet til produkter er:
- Prisrelatert – Pris, kostnad, billigste, tilbud, salg og mer.
- Vurderingsrelatert – Rangering, vurdering, sammenligning, test, anmeldelse og mer.
Utenom det vil du også legge merke til at søkene er tilpasset ulike varianter av samme modell:
- «iphone 14 pro max 256gb»
- «nike air force 1 herr vita»
- «paco rabanne invictus 100ml»
Eksempel:
Slik ser søkevolumene ut for ulike søk som inneholder «iphone 14» og «gb»:
Hvis du solgte mobiltelefoner, kunne du hatt en side for hver variant av iphone 14. Det krever arbeid og innsats, men ved å lage sider for de forskjellige typene har du en sjanse til å ta del i alle de søkene. Det vil også være mer relevant for besøkende på siden.
Har du produkter som har ulike størrelser, farger eller andre kvaliteter, kan det være aktuelt å lage spesifikke sider for ulike varianter. Les mer om hvordan du gjør det i guiden om søkeordoptimalisering.
Kategorisider
Kategorisider er sider som samler inn produkter, tjenester eller annet relatert innhold. Det kan for eksempel være:
- Samsung mobil (3400 søk/mnd) – Samler alle Samsung mobiltelefoner i én nettbutikk.
- Familierett (200 søk/mnd) – Samler alle familierettstjenester hos et advokatfirma.
- Julemat (77 000 søk/desember) – Samler alle juleoppskrifter hos én matblogg.

trinesmatblogg.no kategoriside om julemat
Det er viktig at brukere og Google kan navigere gjennom nettstedet ditt på en naturlig måte og forstå konteksten til innholdet. Vanlige søk knyttet til kategorisider er:
- Prisrelatert – Billig, pris, salg, tilbud, kjøp.
- Kvalitetsrelatert – Godt, best, flottest, penest
- Tidsrelatert – Nytt, siste
Eksempler på kategorisøk:
Søkeord | Søk/måned |
Gaming data billig | 800 |
Beste filmer 2022 | 2 200 |
Nye elbiler i 2023 | 800 |
Underkategorier
Søkeordsanalyse av kategorier innebærer også å se hvilke underkategorier som kan være relevante.
Eksempel:
I tilfellet ovenfor, med «Samsung mobil», kunne det ha vært en underkategori til hovedkategorien «mobil». «Mobil»-siden har naturligvis en underkategori per mobilmerke for å gjøre det enklere for brukere og Google. Strukturelt sett vil det se slik ut:

Tjenestesider
Det er to hovedting som er viktig å ta hensyn til når du utfører søkeordsanalysen for tjenestene dine:
- Synonymer for tjenesten – Ofte søkes det både på selve stillingen, som eksempelvis familierett, men også på selve yrkeskategorien, familieadvokat. Inkluder alltid begge i analysen.
- Lokal forankring – Det vanligste long tail-søket etter en tjeneste, er å søke etter det lokalt, for eksempel «maler Trondheim». Det er viktig at du undersøker søkevolumet for alle tjenestene dine, på alle stedene der du opererer.
Vanlige søk etter tjenestesider er:
- Prisrelatert – Billig, kostnader, pris.
- Kvalitetsrelatert – Bra, best.
- Geografisk – Oslo, Molde, Harstad.
Eksempel:
Er du et byggefirma som bruker hele Skåne (Sverige) som nedslagsfelt, vil du gjerne bli sett på:
Søkeord | Søk/måned |
byggefirma malmö | 200 |
byggefirmaet helsingborg | 150 |
byggefirma lund | 60 |
byggefirma trelleborg | 50 |
byggefirma ystad | 40 |
byggefirma i malmö | 20 |
Informative sider
I tillegg til tjenester, produkter og kategorier finnes det en annen stor gruppe nettsider – de informative sidene. Deres funksjon er å informere besøkende om et eller annet emne relatert til virksomheten din, ofte i form av guider eller bloggartikler. De er relevante for besøkende tidlig i kjøpsreisen, og vil mesteparten av tiden ikke føre til en umiddelbar konvertering. De kan imidlertid fungere perfekt for å skape oppmerksomhet for merkevaren din, før kunden har bestemt seg.
Eksempel:
En maler kan ha en guide om «maling av kjøkkenskap» (2100 søk/mnd) og forklare nøyaktig hvordan man skal gå frem. Kanskje den besøkende kan gjøre det selv, noe som ikke fører til noe salg, men det gir en positiv opplevelse av bedriften. Men kanskje den besøkende innser at de ikke vil finne ut av det, og takket være den nyttige artikkelen, kontakter de deg for å få hjelp.
Slik kan det se ut i ahrefs når du leter etter ideer til de informative sidene dine:

Søkeintensjon
Du har nå sett på søkeordene og deres long tails. Da har sannsynligvis nå fått noen tanker og ideer rundt hva slags innhold du bør lage. Men, du kan ta den analysen et skritt videre. For å gjøre det trenger du faktisk bare Google.
Et av Googles primære formål er å levere de mest relevante svarene på spørsmålene som stilles. Nesten hver gang de oppdaterer algoritmen sin, er det for å forbedre produktet i den retningen.
Dette betyr at søkeresultatene som vises øverst i et gitt søk har innhold, som Google registrerer som relevant for søket. Det er gode nyheter for deg som ønsker å forbedre ditt eget innhold for brukerne dine. Ved å analysere toppresultatene for alle dine relevante søk, får du et bilde av hvilket innhold både Google og brukere forventer.
Å analysere:
- Hva slags innhold vises øverst? Produkt, tjeneste, kategori eller informasjonsside.
- List opp problemene som toppkonkurrentene løser og hvordan de løser dem.
- Er det likhetstrekk mellom toppsidene? Har alle videoer? Er de gode på pedagogisk grafikk? Har de et digitalt verktøy som er nyttig for den besøkende?
- Hvor mye tekstlig innhold er det på sidene? Det er ikke noe magisk tall for hvor mange ord som skal til for å vises øverst, men tekst er Googles primære måte å forstå kontekst på en side på. Registrer antall ord fra konkurrenten med høyest ordinnhold.
Dette er, i korte trekk, hvordan du samler inn data for søkeordoptimalisering, og verktøyene du trenger for å gjøre analysen. Avhengig av type prosjekt som analysen skal brukes til, tilpasses prosessen noe. Tre vanlige steg i en søkeordsanalyse er:
- Søkeordsoptimalisering av eksisterende innhold.
- Omstrukturering og/eller utvidelse av eksisterende innhold.
- Bygg en ny nettside.
Analyse for søkeordsoptimalisering av eksisterende innhold
Hvis du bare ønsker å optimalisere det nåværende innholdet ditt, gjør søkeordsanalysen som følger:
Lag et arbeidsdokument i Excel/Sheets/Numbers og legg til følgende kolonner:
- URL
- Søkeord
- Nåværende posisjon
- Søkevolum
- Long tails
- Spørsmål
- Antall ord
- Type innhold
- Elementer som trengs
- Toppkonkurrenter
Fyll inn alle URL-ene du ønsker å optimalisere i dokumentet, som dette:
1. Først av alt ser du på hvilke søkeord som dine søkeord er relevante for akkurat nå og registrerer disse dataene.
Eksempel:
Slik kan en side som selger vinterdekk se ut, hvis vi ser i ahrefs:
Med en plassering 10 på «vinterdekk», vil det snart genereres god trafikk på søkeordet. Vi kan også se at siden dukker opp på «kjøp», «ny» og «pris»-søk. Et veldig godt utgangspunkt.
2. Se på long tails og spørsmål for søkeordet, og noter dem i den riktige kolonnen

Spørsmål om vinterdekk
3. Se på toppkonkurrentene på søkeordet, hvor mange ord er det i innholdet deres og hva slags type innhold er det? Har de noe element du ikke har, for eksempel videoer, kontaktskjemaer, en eller annen type verktøy eller kalkulator som er nyttig for besøkende?
Antall ord fra vinterdekkkonkurrentene

Alle toppresultater for «vinterdekk» har et søkeverktøy
Det kan være en god ide å gjøre et arbeidsdokumentet mens du går side for side for å gjøre dem søkeordsoptimalisert. Disse bør prioriteres først:
- Sider du vet er viktige for virksomheten din
- Sider som allerede rangerer høyt
- Sider hvor innsatsen behøver å være så stor for å komme over nivået til konkurrentene
Analyse før omstrukturering/utvidelse av innhold
Skal du utvide nettstedet ditt eller planlegger å omstrukturere innholdet ditt, bør en søkeordsanalyse være grunnlaget for ny struktur og nytt innhold. Gå gjennom prosessen vi beskrev i forrige avsnitt, men legg til følgende trinn:
1. Gjør en konkurranseanalyse av toppkonkurrentene dine for å se hvilket innhold de har som du mangler. Bruk content gap-funksjonen i Ahrefs, eller lignende, for å finne hull.
Se på konkurrentenes toppsider med «top pages»-funksjonen og legg merke til hvilke sider du mangler:
2. Se på konkurrentenes toppsider med «top pages»-funksjonen og legg merke til hvilke sider du mangler:

3. Se på konkurrentenes søkeord i «organic keywords» for å se om det er noen søkeord der som du ikke har:
4. Se på hvordan konkurrentene har strukturert og organisert innholdet i navigation og URL-strukturen. En smart struktur har med kategoriene i strukturen å gjøre, som i dette eksempelet: https://www.dackonline.se/faglar/bmw-falgar.html
Til slutt har du en liste over søkeord du mangler. Basert på dette lager du et regneark som ligner det for optimalisering av eksisterende innhold. Den eneste forskjellen er at du legger til en kolonne for å vise om siden eksisterer eller ikke.
Omstrukturerer du innholdet bør du også gå gjennom kategoriseringen din. Prøv å bruke dataene til å finne et logisk hierarki basert på hvordan brukere søker. Finn gjerne ut om det er en konkurrent som gjør det på en smart måte. En struktur kan se slik ut:
For å skape en god oversikt kan du sortere arbeidsdokumentet ditt basert på kategorier, underkategorier og produkter.
Søkeordsanalyse for ny nettside
Skal du bygge en ny nettside er søkeordsanalysen det første du bør gjøre når du planlegger innholdet. Bruk samme mal som beskrevet ovenfor, forskjellen er bare at du ikke har noen eksisterende sider, kun nye.
Vær spesielt oppmerksom på kategorisering, siden hele strukturen til nettstedet mest sannsynlig vil bli farget av den analysen. Visualiser hierarkiene og hvordan de ulike sidene henger sammen. Det gjør det lettere å forstå konteksten.
La deg inspirere av nettsider som har gode plasseringer, både for kategorisider og for produkt-/tjenestesider. Se på hvordan innholdet er lagt frem, og hvilke søkeord de vises på. Stjel de beste ideene og gjør det bedre på din nye nettside.
Vinn-vinn med søkeordsanalyse
Søkeordsanalyse handler om å se på data, om hvordan folk søker og hva Google prioriterer for disse søkene. Analysen gir deg en oppskrift for hvordan du selv kan lage innhold som både brukere liker og som Google vil prioritere. En skikkelig vinn-vinn-situasjon!
Hvis du ikke har tid eller føler at det er overveldende, er vi her for å hjelpe. Kontakt oss i dag for en gratis SEO-analyse, inkludert en titt på de beste søkeordene dine.